2017-07-27 55 浏览
友人刚回港,相约佢黎铜锣湾饭聚。小甜谷内部装修好girly,感䑁好舒适。因为想食龙虾,我地点左Lobster Combo for Two ($298).原只波士顿龙虾开半边以芝士焗,龙虾味道正常,但唔算好有鲜味。👍 韩式咖喱蜜糖猪仔骨很惹味的酱汁,但对我来说就太辣。猪仔骨又稔又入味。👍 黑松露薯条 粗薯条系啱啱烤起的,新鲜热辣。黑松露酱唔算浓郁,但仍然闻到阵阵松露香。碟上还附有茄汁,俾客人多一种选择。卡邦尼意粉意粉份量几多,但忌廉汁不够,唔够令每条意粉平均沾上酱汁。烟肉及蘑菇亦唔多。泰式柚子海鲜沙律 $88👍 鲜榨神奇菠萝 $65原个菠萝,装住满满的菠萝汁,好吸晴。邻桌的客人即刻问侍应我地个饮品系咩,仲即刻点一个 😜 饮品系鲜榨、无沟水的,所以系好杰身的。我和朋友每人点一个,我地对于个卖𪱷都好惊喜。菠萝汁唔酸,口感清新。

👍 韩式咖喱蜜糖猪仔骨

很惹味的酱汁,但对我来说就太辣。猪仔骨又稔又入味。

👍 黑松露薯条

卡邦尼意粉