2013-09-26
"神厨馆" 虽然无好靓既装饰, 但就有好味既"招牌墨鱼饼"由细舖变大舖, 店外成日都有人排队去食~~自然有佢吸引之处~ ^^我认为一间店, 有一个招牌食物, 系正既, 自然可以吸引食客再次光临的! 总会胜过有好多款食物, 但无样精~ "招牌煎蛋海苔窝烧墨鱼饼饭 $48" , 个蛋, 如果无特别要求, 会系太阳蛋黎^^ 等我讲下主角"墨鱼饼" , 个饼系炸既, 最正既地方系佢真系有一粒粒而且唔少既墨鱼粒起入面, 夹杂左D甘笋粒~~ 出黎个味道, YUMMY YUMMY!! "墨鱼饼"都算系多墨鱼粒少粉~ 六四比例, 60%粉, 40%系墨鱼粒 老实讲, 平时真系好少起出面食到呢个质素~ 通常食到个D都系好粉, 好似鱼蛋加左墨鱼味.. 唔弹牙偏林既~ (所以我都少起出面叫鱼饼食, 反而呢个"墨鱼饼"喜出望外^V^)我推介可以揾日LUNCH黎试试~~!! "墨鱼饼" 单点 $38- 饭餐$48 (好似饭餐抵D HAHA)个饭餐, 我要左"紫菜浓汤鱼上骨汤", 好浓胡椒味, It's OK~~~*我同事叫的"泰式猪颈肉饭 $42" , 猪颈肉又厚又爽, 加埋个汁调得好得呀~ 唔错
由细舖变大舖, 店外成日都有人排队去食~~
自然有佢吸引之处~ ^^
我推介可以揾日LUNCH黎试试~~!! "墨鱼饼" 单点 $38- 饭餐$48 (好似饭餐抵D HAHA) 个饭餐, 我要左"紫菜浓汤鱼上骨汤", 好浓胡椒味, It's OK~~~* 我同事叫的"泰式猪颈肉饭 $42" , 猪颈肉又厚又爽, 加埋个汁调得好得呀~ 唔错~ "美极香煎薄牛扒饭 $45" , 呢个唔推介, 牛肉偏林, 无咬口无咩口感, 质素不是太好
题外话/补充资料:
留意呀~~!! 星期日唔开门架!!