2024-02-03 1796 浏览
Library位于尖沙咀闹区,地段非常方便,距离地铁站只有2分钟步行距离。餐厅的装潢设计非常有格调,当你步入餐厅大厅时, 会经过一小段小巷, 小巷外围有几个铁架, 铁架内满布白色的树叶, 而树叶再用灯饰捆绑住, 令外型形成了几道拱门份外高雅。座位分室外和室内, 座位与座位之间好阔落。餐厅和吧台位置采用了军绿色, 整体令人感觉舒服🔆 茴香猪肉肠•猫耳朵粉除咗有茴香味同猪肉肠嘅咸香味之外,仲有芝士令到猫耳朵粉食落清新之余带点creamy,茴香猪肉肠整成肉碎,用牛油、香草、辣汁等调味,食落微辣香口。猫耳朵粉煮到岩岩好Al Dente,中间凹嘅地方可以挂到酱汁超好味!🐷慢煮加拿大猪鞍卖相相当吸引的猪鞍, 摆盘相当精致🤩。猪鞍肉质嫩口,面层再淋上磨菇汁加上芦笋, 底层舖满适量薯蓉几样食物融合一齐食相当有层次味道相当夹。不得不赞猪鞍肉汁多,真空慢煮再放上炉煎一煎,咬开有好浓猪味仲有入口即溶的感觉😋。🐮烤和牛裙边摆盘相当高档的牛裙边,和牛裙边一般比较韧同重味😁,所以餐厅配上自己调制啲希腊乳酪芥辣酱汁😏,食落一啲都唔heavy. 油花很丰富,口感超超超正🥰❤️ 肉质都好软嫩,有部分位有咬口,而且肉味

🔆 茴香猪肉肠•猫耳朵粉

🐷慢煮加拿大猪鞍

🐮烤和牛裙边
摆盘相当高档的牛裙边,和牛裙边一般比较韧同重味😁,所以餐厅配上自己调制啲希腊乳酪芥辣酱汁😏,食落一啲都唔heavy. 油花很丰富,口感超超超正🥰❤️ 肉质都好软嫩,有部分位有咬口,而且肉味非常浓郁😋 配埋香滑既蓉上,太美好了 另外仲配有奇异果沙律,令成个口感都提升左😛

🥃棺椁文Coffin Texts
以黑豆🫘浸制的威士忌🥃加无花果酒调成,上枱前烟熏过,打开罩一刻烟雾飘飘,😍烟雾下就系一杯酒体强又带点苦涩嘅cocktail!😤Coffin Texts 味道偏苦涩,但饮开斋啡嘅朋友仔就话啱佢心水!😎

🍹Four Beauties四大美人
四大美人系西施、王昭君、貂蝉同杨贵妃,呢款Cocktail由象征着中国四大美人的四款水果调制而成💃🏼,由白酒🥂、Mistia、荔枝 liqueur、Fernet Branca、青柠🍋、梨味糖浆调配而成,整体饮落果香味重,味道偏甜,好岩女士~黎到见到好特别,系用一个小茶壶奉上,仲有干花做点缀既古色古香,味道又清香,好有情调!

整体餐厅装修非常之靓,有好多打卡位,有分室内同室外两个区域,室外可以望到尖沙咀嘅景色,感觉好chill!餐厅嘅Cocktail都好特别又睇得又饮得,适合同朋友黎聚会饮下酒倾下计! 职员每次上菜都会介绍菜式,睇到餐厅嘅用心,每位食客都了解清楚
  • 四大美人