2017-06-27 2383 浏览
有日同朋友喺始创中心行行下见到有一间cafe店 二话不说就行左去睇下有咩好食 呢间cafe店装修得好靓 入到去就觉得好有家嘅感觉 话大唔大话细唔细 同啲friend黎开party简直一流 入到去无耐有店员出黎欢迎我地比我地坐近窗边嘅sofa位 由于𠮶日我部手机无电 所以问下店员有无得叉电 佢二话不说就拎左条iphone线比我去叉 服务超级好 之后店员比左餐牌我地睇 成个餐牌都整得好有心思 个餐牌背景完美地衬托返个餐牌入面嘅种类 我地点左个party set 有appetizer ,小食拼盘 ,主菜,野饮 甜品 都系啲基本野appetizer 系一个基本嘅 caesar salad 小食拼盘系薯条 洋葱圈 咖喱角 同 春卷无估错嘅话4样都系炸出黎而且唔系即整 唔可以话太好食又唔可以话难食 都过到关到main course 我叫左个carbonara 烟肉煎得几香 意粉个软硬度做得岩岩好 Perfect! 而我朋友因为好钟意食菇就叫左个黑松露杂菇意粉 黑松露佢地好似系用15%嘅(因为无乜臭味) 而且黑松露占成碟嘅大部分 睇落店主都好dum本 最后我地嗌左杯唔太甜嘅芒果乳酸作最后嘅总结 (由

appetizer 系一个基本嘅 caesar salad
小食拼盘系薯条 洋葱圈 咖喱角 同 春卷

最后我地嗌左杯唔太甜嘅芒果乳酸作最后嘅总结

(由于𠮶日手机无电所以无影相,有机会再去多几次)
2017-06-24
  • carbonara