2021-03-13
同同事team lunch,想揾个静啲可以倾计,啲野食又decent 嘅餐厅。见Openrice 啲食评唔错,through Openrice 订又有八折,就去试试。一入个红色门口,望望可以坐边,因为好似好细咁。后黎个staff 带我地去另一门口落楼下地牢,原来都算几spacious。我地坐咗向个角落位。装修简约,都几静几舒服。啲野食的确性价比非常高!特别推介个pan fried yellow chicken 同market crab risotto (可惜后者唔记得影相😭)。个yellow chicken几香个皮又脆,有啲炸蒜片向面同couscous 向底,夹埋一齐食好香口!个crab risotto 见个样好细碟,卖相有啲平平无奇。但食落好浓蟹味同鲜甜!由于个汁较厚,所以呢个分量反而岩岩好。再多啲可能就食食下会觉得腻。至于个fish of the day,我地食果日系seabass。皮脆肉多汁,同埋唔腥。口感不错!最后一班女仔想食甜野,所以叫咗芒果拿破仑做甜品。夹层个custard 甜咗啲啲,overall 都算ok。我地望地牢尽头仲有个露天corner,若果天气唔热又唔赶时间,向
我地望地牢尽头仲有个露天corner,若果天气唔热又唔赶时间,向果度chill 住饮野食野都几唔错。
有机会一定再去!