2017-02-05 455 浏览
我见人地好多都系讲宵夜唔得, 我就黎试下个早场 早场11点半食到3点 ,时间上好松动, 但原来系有原因的 ,我地11点半坐低,就梗系写左刺身先啦,点知,刺身师傅储单,一次过出8张台既刺身,所以我地写先都等左20-25分钟先有得食叫左三文鱼,吞拿鱼,带子,剑鱼腩,油金鱼 油金鱼比想像中好食,其他都系只系好普通,所以再叫多转都只系三文 ,吞拿同油金鱼。仲叫左D咩创作料理既薄切𫚭鱼拌海胆酱落完台我都忍唔住捉住个侍应问下尼碟乜家伙黎 我自问唔系对海胆好有兴趣,唔系一定要食到,但你上台个样野实在同本身既样太不符了吧 , 如果系期望食海胆既朋友,千祈千祈唔好叫尼个黎食,会伤心的。之后黎既几样都好在好食,样样都再叫左两,三次芝士年糕,榴莲炸弹,芝麻鸡翼-- 芝士年糕,榴莲炸弹,系忍唔住 Encore 之选。烧羊架--- 本人系劲钟意食羊,亦要有羊膻味,尼个完全合我要求,本来上台都唔系好觉有,但一咬落去D羊膻味就开始飘出黎,都系忍唔住既 Encore 之选。芝士辣味三文鱼卷---- 普通,唔觉边忽有辣味。香芒鹅肝卷---- 尼个睇你好唔好彩,而本人亦好在 Encore 左两次,其中一旧鹅肝有苦味,其
我见人地好多都系讲宵夜唔得, 我就黎试下个早场
早场11点半食到3点 ,时间上好松动, 但原来系有原因的
三文鱼,吞拿鱼,带子,油金鱼,剑鱼腩刺身
叫左三文鱼,吞拿鱼,带子,剑鱼腩,油金鱼
仲叫左D咩创作料理既薄切𫚭鱼拌海胆酱
薄切𫚭鱼拌海胆酱
落完台我都忍唔住捉住个侍应问下尼碟乜家伙黎

之后黎既几样都好在好食,样样都再叫左两,三次
芝士年糕,榴莲炸弹,芝麻鸡翼
之选。
烧羊架
之选。
烧菠萝,芝士辣味三文鱼卷,香芒鹅肝卷
芝士辣味三文鱼卷---- 普通,唔觉边忽有辣味。
香芒鹅肝卷---- 尼个睇你好唔好彩
,而本人亦好在 Encore 左两次,其中一旧鹅肝有苦味,其他都无,香芒亦系鲜芒,不错食。
烧菠萝----
,够酸够多汁
,忍唔住 Encore 再Encore。

之后黎既野食味道都比较普通(因为照片太多,所以合几张放上黎)
带子北海烧 , 日式炒杂菌,铁板牛柳粒
带子北海烧-- 好多洋葱,但个味都夹到带子,唔错

日式炒杂菌-- 上面有堆黑松露,阵味好香,如果唔系有几旧炒到㶶左,会觉得唔错

铁板牛柳粒-- 牛本身都软身, 咬落既口感都唔错,可惜。。。 太咸啰
火炙寿司 , 清酒煮蚬 , 蟹肉蒸蛋
清酒煮蚬-- 唔错,蚬肉都偏大粒

烧和牛寿司拌黄芥末籽,火炙三文鱼腩,火炙左口边,穴子--- 尼4样相对,穴子比较好食

蟹肉蒸蛋---- 几滑,同香,算唔错
红酒烩牛舌 , 味噌焗蚝,井,町
红酒烩牛舌-- 比𠮶个盐烧牛舌好太多, 个盐烧牛舌,又干又韧,因为忘记相机先食,所以无影到
,但尼个后加既好好多

味噌焗蚝-- 焗得唔错,好够味

井,町---- 相对个町好食D
怪味鸡 , 烟肉露笋卷 ,蜜汁猪腩串
怪味鸡---- 好怪
但唔系好食个种怪,唯一一碟无食晒既野
有阵似麻辣味但劲鞋,D鸡本身已经唔好
,整咩味都无用,仲要表明系人气
尼个系一个伏黎的吧。
烟肉露笋卷----好细旧,但个露笋好老,一D都唔好食。

蜜汁猪腩串---- 唔好意思啰,我打返D字上去先发现原来系有蜜汁
,食个阵唔觉有啰,只有黑椒同好咸既味。
甜品 , 沙律吧
甜品-- 整体不错,但可能始终有D系和果子,有D会偏甜的,个抹茶布丁有少少惊喜
,佢淡淡既抹茶香,唔太浓

沙律吧---- 无食到
唔知得唔得。
个雪糕一人一个无交嗌。
饮品选择多 ,有热有冻

至于个神秘既蟹壳......直到我地埋单走埋都无到过
够神秘了吧
另外可能岩岩清洁完就俾我地入场啦,最初初真系好跣,有好大阵清洁既味,同睇得出唔系太干净
2017-02-05
芝士年糕,榴莲炸弹,芝麻鸡翼