2018-06-01 85 浏览
有对朋友订左枱话请我同老公食饭,原来个间食店系柯士甸道架咋!大家准时到达,实在太耐无见,真系要好好聚下旧,去到间餐厅门口,谂都无谂过咁高私隐度,睇唔到门牌,按钟后等一阵就有人开门,入到去就见到sofa 同好靓嘅布置,今次新体验食私房菜嘅西餐,环境舒适又宁静可以慢慢享受美食!Starer → Soup → First Main →Main → Desert每位人头$450 好丰富选用高级食材又新鲜 第一道系chef话送比我地嘅食的 , 卖相靓之余还热辣辣,用上薯丝卷著虾去煮理,香脆外皮配弹牙虾仁添 面包配自家制嘅牛油,特别系牛油做左三款味道比客人享用,海盐,黑松露同蕃茄各有特色。肥式香煎鹅肝配蕃茄意式沙沙脆多士同, 可以食鹅肝后减低油腻感,果蓉嘅酸酸甜甜更开胃。 蟹肉salad配蟹饼,每口都食到蟹肉, 绝对系鲜蟹肉黎一丝丝! 龙虾鱼子酱做头盘无得输,龙虾肉好弹牙还保留到鲜味,连鱼子酱同食两种口感脆扑扑 一粒粒脆,Yummy❣法国干邑龙虾汤味道香浓又滑身,龙虾味久久在口腔内不散!First Main 北海道马粪海胆意粉大大份海胆,一点都唔腥还好鲜味,加上个意粉吸收晒d酱汁精华,咁湿度同弹性

每位人头$450 好丰富选用高级食材又新鲜

法国干邑龙虾汤
味道香浓又滑身,龙虾味久久在口腔内不散!

First Main
北海道马粪海胆意粉
大大份海胆,一点都唔腥还好鲜味,加上个意粉吸收晒d酱汁精华,咁湿度同弹性好滋味!

还有香煎北海道原只带子配龙虾汁烩意利饭
带子煎得紧紧熟所以还带鲜同软淋,意大利饭被龙虾汁烩到粒粒饱满又嚼头,yummy......

Main Course
烤澳洲牛眼肉跟薯蓉同钮扣磨菇,牛肉 middium rare肉质出奇松软,粉红嫩滑还保留著肉汁,真心做得好味! 赞

烩海鲜个汁超鲜甜,有带子龙虾青口雪鱼柳配料还有鲜磨菇同超甜车厘茄, 大家都好欣赏!

甜品更是精彩
宇治金时题材 由绿茶忌廉配上红豆做馅料加上酥皮,以拿坡伦酥层层分隔,松化软滑又好味,加上卖相有心思,云哩拿雪糕好香带点云哩拿籽口感浓郁。

2018-05-28