2019-04-10
難得明日有一天拜山假期,當然要儲返多點能量去登高掃墓🤣,其實要食好西咩藉口都任你諗,就好似放題任你點一樣,自由又自在😋 唔用個肺講咁多,主題為神級的放題起動啦!刺身order 了兩輪: 三文魚、赤海蝦、甜蝦、北海道鮮帶子、油甘魚、希靈魚、櫻花魷魚刺身第一輪一定係靚厚切,口感厚實,帶子特別新鮮。我最愛的油甘魚亦難得鮮美! 甜蝦連蝦頭原隻上碟👍壽司: 三文魚腩、黑松露玻璃蝦估唔到壽司都唔差,飯不太多而魚腩肥美。花之戀細細粒明顯三文魚多過飯,意外地滑溜口感強烈推介👍Q版心太軟是我們急不及待叫的飯前甜品! 這個一上檯一定要即食,因為Q版心太軟仍食到流心而且足料濃味也是放題能夠食到的第一次😋天婦羅炸物: 虎蝦、蟹棒、蕃薯天婦羅、金磚炸鮮奶,個人特別喜歡蟹棒天婦羅非常好味😍 炸鮮奶甜甜的外脆內軟,不得了👏推介!!!星級海鮮宴系列:芝士蒜香焗蝦、黃金炒海蝦、蒲燒鰻魚、鼓椒炒花甲。以上全部是叫了絕不會後悔嘅美味推介😍😍😍黄金炸生蠔、超級榴槤炸彈、紫心香芋丸、芝麻雞翼...食到呢一刻真心估唔到樣樣都咁入味生鮮好食! 炸蠔炸粉鬆脆,蠔身Juicy👍 榴槤炸彈非常多餡👏小菜:鹽燒雞軟骨、鐵板蒜香一口牛、香草
壽司: 三文魚腩、黑松露玻璃蝦
估唔到壽司都唔差,飯不太多而魚腩肥美。
花之戀細細粒明顯三文魚多過飯,意外地滑溜口感強烈推介👍
以上全部是叫了絕不會後悔嘅美味推介😍😍😍
小菜:鹽燒雞軟骨、鐵板蒜香一口牛、香草燒羊鞍、雪花牛肉鍋。無論串燒同燒物這間都做得好唔錯,而且誠意地每碟都附有檸檬汁供應以減去其油膩感,羊鞍大件又燒得剛剛好,雪花牛肉兩大片二人剛好點到即止👍 一口牛多香蒜又偏林👍