2019-03-30 127 浏览
同朋友上网睇到呢间嘅🐔🐔好吸引,慕名而来,我哋叫咗个二人餐,拣咗焗鸡,韩风紫菜拼黄金咸蛋,跟餐仲有韩式凉拌水冷面同埋泡菜鱿鱼,另外单点一份太阳芝士炸鸡。太阳芝士炸鸡系呢间餐厅嘅招牌菜,鸡肉质感软硬适中,而且微辣好惹味,外皮炸得脆脆,未点芝士就咁食都好好食🤤芝士最表面果层有拉丝效果,但芝士味冇咁重,里面嘅芝士质感好稠,冇拉丝效果但味道香浓好多,点炸鸡食好正!最后剩底渗透芝士嘅面包,芝士味十足,面包口感比较韧。焗鸡方面,应该系炸过先去焗,可能因为焗过,焗鸡嘅鸡肉质感比较硬身,焗鸡表面满布韩式紫菜味粉,咸咸地,要连埋紫菜碎一齐食先好食,唯一比较麻烦系紫菜碎容易跌。黄金咸蛋表面湿湿地,食落冇咁干,而且咸蛋黄香味十分浓厚,值得一赞。😚韩式凉拌水冷面,冷面质感烟韧,十分弹牙,其实汤底味道好普通,但当我地食左好多炸鸡,食番淡冷面可以当中和一下油腻感觉。泡菜鱿鱼酸酸辣辣,同冷面一齐食好开胃。👍🏻呢度嘅炸鸡真系唔错,好期待下次再黎试其他口味。

太阳芝士炸鸡

韩风紫菜并黄金咸蛋焗鸡

韩式凉拌水冷面
泡菜鱿鱼

呢度嘅炸鸡真系唔错,好期待下次再黎试其他口味。

太阳芝士炸鸡
韩风紫菜并黄金咸蛋焗鸡