2023-12-16
今晚去左北角的Pause lt晚餐!Pause lt位于炮台山地铁站A出口,行4分钟左右就到,系AIA友邦广场地下隔离就系!Pause lt 系一间走文青日系风的餐厅,装修以日式原木同白色为主,内部地方宽敞,特别系枱非常大,所以人多嚟一齐食,一样坐得舒服。今次我哋点左以下食品及饮品:🌟柚子酱虎虾意大利粉 $98柚子酱带来了清新的甜味道,与鲜美的虎虾相得益彰,配埋车利茄一齐煮,酸酸甜甜的口感,加上虎虾的爽口,中西合璧开胃又清新的一道菜,我同Mina爸食完一碟,想再叫多碟嚟食!🌟芝麻酱蟹肉杂菜沙律 $98芝麻酱蟹肉杂菜沙律将新鲜的蟹肉搭配多种沙律菜,增添了丰富的口感和营养价值。而芝麻酱则为这道沙律带来了浓郁的风味,令成个沙律更加美味可口及健康!岩晒我呢类钟意食,但又同时追求健康嘅人。🌟黑芝麻Latte(unicorn) $42黑芝麻Latte以绵密的奶泡和浓郁的黑芝麻味道为特色,奶香味比较重,口感细滑,给人带来了浓郁的口感和香气。Mina爸见个咖啡嚟到的时候,见到个咁靓的拉花,佢哋的拉花技术,可以用神级嚟形容,佢话唔舍得饮,惊整花个独角兽图案。🌟薄荷朱古力咖啡(lion) $42而薄荷朱
今次我哋点左以下食品及饮品:
🌟柚子酱虎虾意大利粉 $98
🌟芝麻酱蟹肉杂菜沙律 $98
🌟黑芝麻Latte(unicorn) $42
🌟薄荷朱古力咖啡(lion) $42
而薄荷朱古力咖啡则以浓郁的朱古力味道和清新的薄荷香气相融合,口感浓厚,饮完有醒神的感觉,我选左tiger做图案,我同Mina 爸一样,睇到杯咖啡时会唔舍得饮,真系神级的拉花技术,味道与美观同时共存。
佢哋的咖啡拉花, 可以做到咁神级的水准,系因为店主系拉花比赛的冠军,同埋原来佢哋都有开办咖啡拉花班同手冲咖啡班,岩晒想学冲咖啡同咖啡拉花艺术的人!