2020-10-01 374 浏览
疫情期间无得出外旅游.唯有入长洲3日2夜.呼吸一下新鲜空气.正题.两人晚饭后准备回渡假屋休息..奈何同行友人话“唔知仲有无野食”做宵夜,可能因为我地平日去..发觉大部份食店早在10点左右关门..行到去码头对出买左碗仔翅..左望右望好似无其他宵夜档口..随口问姐姐:呢头夜晚仲有无其他野食?姐姐带霸气式口吻:右边直去江记丫..长洲码头右转正行5分钟后见到..江记大排档..宵夜睇落只有粥系不二之选..本人食过无数皮蛋瘦肉粥..呢间称得上神级.除左皮蛋咸肉外..惊喜既系竟然粥底有少量鱼肉..不经不觉食晒成碗.同行友人一向少食粥品..试了两啖都觉得惊艳三个字讲:无得输..神级既地方在于佢既控制咸肉味道..咸肉加粥一齐煲..稀释原本咸肉味..令本来粥底更上一层楼.$30一碗..性价比及味道..相信系全港数一数二!遗憾由于行程问题..未能在江记晚饭小菜..评分只能俾粥品..粥底.材料.味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️..5星最高

正题.

姐姐带霸气式口吻:右边直去江记丫..

长洲码头右转正行5分钟后见到..江记大排档..

$30一碗..性价比及味道..相信系全港数一数二!

遗憾
由于行程问题..未能在江记晚饭小菜..
评分只能俾粥品..
粥底.材料.味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️..5星最高

2020-09-30
5 分钟 (外卖自取)
$30 (宵夜)
  • 皮蛋咸肉粥