2021-12-02
一间好评如潮嘅猪扒专门店,有时繁忙时间会出现人龙。喺佢哋嘅自我介绍里面亦都强调自己专注做好猪扒嘅目标,希望喺多变嘅世界中依然可以为食客带嚟一碗传统嘅猪扒饭。我本身就唔系咁特别钟意食猪,但系炊豕店嘅炸猪扒饭绝对有震撼到我!———————————-葱油猪扒饭加煎蛋 $64 + $8第一个惊喜,炸浆脆薄唔界口,唔似日式吉列猪扒咁硬,系柔软既,而且唔算太油,炸得好! 第二个惊喜,猪扒既肉质好好!一般就算日式炸猪扒,有啲位可能会干、会柴,其实都好正常。但系炊猪店嘅炸猪扒,系成块都厚身多汁、好柔软,我最后忍唔住问店员猪肉既产地,点解咁好食,但系佢话唔知道😂可能系商业秘密。最后系葱油,香得来唔算太油,唔会话食到底成碗都系油,调味来讲算系好好,咁好味,卡路里高少少都抵。——————————一碗做到极致嘅炸猪扒饭,可以食得出餐厅对品质嘅追求,食物嘅用心,难得难得!直接完胜日本嘅炸猪扒饭!希望餐厅一直保持呢种品质!专注一点做到极致,就系专家!炊豕店既炸猪扒系我食过暂时最好食🔥人生必试!推荐! 各分店都系星期日休息🚫想朝圣要注意‼️
———————————-
葱油猪扒饭加煎蛋 $64 + $8