2022-01-29
今次趁禁晚市堂食前去左九龙城呢间餐厅食。见佢有Dinner Set唔洗谂就决定食佢除左sharing combo,仲叫左个汤同甜品由于时间已久,唔记得咩汤 好似有啲豆味,味道浓厚 系我觉得好饮既汤之一之后上厨师沙律沙律菜配上我最钟意既黑醋 劲好味出乎意料地个沙律有烧牛扒、烟三文鱼同烧鸡,份量十足,食物都好好食然后上左盘小食洋葱圈同炸鱼好食!合乎期待炸鸡较干但味道不错比较浓味亦很入味仲有一粒粒系鱼丸 出呼意料的好食再之后系海鲜意大利饭食完呢碟其实已经有7-8成饱,食物份量较多米系糙米,带子煎得几好 外焦香内软。青口正常,虾肉好食, 虽然很饱但愈食愈觉得好味,味道好浓厚好复杂。慢慢食晒成碟饭食完饭仲有另一样主食牛扒!对于呢块牛柳,煎到刚好5成熟,但牛柳的牛味太浓 和膻味,我本人对呢只味一般,唔系咁钟意浓既牛味薯条正常,未食晒份牛同薯条已经饱到上心口食完主食食甜品 心太软!!!上枱果阵都好期待但系很可惜!!!心太软中间唔够热! 冇流心既效果。食落中间有点微凉。很可惜 希望下次可以食到会流酱既心太软。食完甜品就叫饮品, 我叫左热柠茶, 每人饮品隔离仲送左块小曲奇,好似系伯爵茶味。成件事很优雅咁
见佢有Dinner Set唔洗谂就决定食佢
除左sharing combo,仲叫左个汤同甜品
之后上厨师沙律
沙律菜配上我最钟意既黑醋 劲好味
然后上左盘小食
洋葱圈同炸鱼好食!合乎期待
炸鸡较干但味道不错比较浓味亦很入味
仲有一粒粒系鱼丸 出呼意料的好食
再之后系海鲜意大利饭
食完呢碟其实已经有7-8成饱,食物份量较多
米系糙米,带子煎得几好 外焦香内软。
食完饭仲有另一样主食牛扒!
薯条正常,未食晒份牛同薯条已经饱到上心口
食完主食食甜品 心太软!!!
上枱果阵都好期待
但系很可惜!!!
食完甜品就叫饮品, 我叫左热柠茶, 每人饮品隔离仲送左块小曲奇,好似系伯爵茶味。成件事很优雅咁。
在禁堂食前食到一餐咁丰盛好味既晚餐 真系好满足!