2020-11-16 52 浏览
今日嚟到长沙湾熟食市场林洪记 食蒸气海鲜火锅 价钱好抵 $218 首先会上个海鲜拼盘 今日有龙虾,大显 , 鲜鲍鱼, 海虾, 虫草花鲜鸡, 美国小牛扒, 大蛏子及大元贝任点任食纸都有几十种不同的海鲜及肉类,面,丸 等等 俾你无限点! 仲有大大个雪柜俾你随时攞嘢饮!材料真系十分新鲜 , 龙虾每人有半只, 啖啖肉而且仲有膏 ,蒸6分钟就可以食得!鲍鱼清洗得干净,而且弹牙鲜味 ,虫草花蒸鸡食完再食因为鸡肉质有真正的鸡味唔会是雪藏的味道鸡肉唔会淋,有弹性 圣子及大元贝都系我哋好喜欢㗎, 鲜味十足仲有深海石斑添深海石斑嘅份量 ,蒸5分钟差唔多, 肉质好嫩, 唔多骨, 好好食😋我哋食咗手打韭菜饺同凤城水饺, 粒粒一啖一口,材料足够生蚝粒粒圆辘辘,好多肉, 鲜味鱼卜蒸之前要用竹签 吉穿一个小洞如果唔系就会有爆裂的声音, 如果真系一好好食弹牙爽口的 , 出边火锅店都唔系成日可以食到!白贝没有沙鲜甜 好味, 大家一定要试吓九肚鱼, 九肚鱼真系好滑, 一放落口鱼肉就出嚟 ,滑到喉咙里面,好滋味!鸡肠绝对唔系冻肉舖货 鲜鸡肠 , 鸡油包住鸡肠, 蒸完食, 真系一试难忘
今日嚟到长沙湾熟食市场林洪记

食蒸气海鲜火锅
价钱好抵 $218
首先会上个海鲜拼盘

材料真系十分新鲜 , 龙虾每人有半只
, 啖啖肉而且仲有膏 ,蒸6分钟就可以食得!

鲍鱼清洗得干净,
而且弹牙鲜味 ,
虫草花蒸鸡食完再食因为鸡肉质有真正的鸡味唔会是雪藏的味道

鸡肉唔会淋,有弹性
圣子及大元贝都系我哋好喜欢㗎, 鲜味十足

我哋食咗手打韭菜饺同凤城水饺, 粒粒一啖一口,材料足够
生蚝粒粒圆辘辘,好多肉, 鲜味

鸡肠绝对唔系冻肉舖货
鲜鸡肠 , 鸡油包住鸡肠, 蒸完食, 真系一试难忘