(非会员)
2011-12-06 3 浏览
餐厅: 点厨轩 地址: 土瓜湾银汉街2-10号庇利大厦2A地舖我本身住土瓜湾,所以成日会落街食野,另外我好钟意饮茶,但年轻人无计,番工无时间食,放假又唔会早起身饮早茶,呢间点厨轩!!!实在太适合我!!!!!!芝士炸虾丸 : D芝士真系爆出嚟, D虾胶非常之弹牙虾饺: 皮薄馅靓, D虾当然新鲜啦 虽然系3粒,但系系物超所值烧卖: 又系正, 大大粒, 肥瘦比例啱啱好马拉糕,有惊喜!不会太甜而松软度刚好说是招牌就真的水准, 刚蒸的流沙饱看起来又白又圆,一表「饱」才咬下松软的包子,烫口的流沙馅涌现我欣赏这包子,包的内馅不会过甜,浓浓的咸旦味不失却,是一大成功之作而且仲有爆酱嘅感觉, 超正…….蜡肠蒸鸡饭,蜡肠好肥,滑鸡系超好食,肉质好滑滑滑,加上蜡肠香味一流呀这里的点心卖相及款式都很有心思,味度不会太咸或是太多味精,且价钱亦算适中原来点厨轩呢度夜晚仲有晚饭,而且点心仲系全日供应,太合我心意了考虑以后转为我嘅饭堂
餐厅: 点厨轩
地址: 土瓜湾银汉街2-10号庇利大厦2A地舖
我本身住土瓜湾,所以成日会落街食野,
另外我好钟意饮茶,但年轻人无计,
番工无时间食,放假又唔会早起身饮早茶,
呢间点厨轩!!!实在太适合我!!!!!!
芝士炸虾丸 : D芝士真系爆出嚟, D虾胶非常之弹牙
烧卖: 又系正, 大大粒, 肥瘦比例啱啱好
马拉糕,有惊喜!不会太甜而松软度刚好
咬下松软的包子,烫口的流沙馅涌现
而且仲有爆酱嘅感觉, 超正…….
考虑以后转为我嘅饭堂
题外话/补充资料: 仲有私房菜