其实平时我好懒,我出post讲得都可能已经食左一段时间,难得今日同两个靓女foodie 出去食野就勤力啲即日出喇!咁难得出黎食,梗系要拎啲私藏菜单出黎食喇,聪嫂由佢之前得一间分店食起,一直无令我失望过!_____________________________🔹龙眼椰果冰 $39首先唔好觉得少人用佢做主角就睇低佢,佢同榴櫣冰都系我十级推荐既野!佢既冰系十分之棉,真系做到入口即溶既感觉,无一粒粒既颗冰,但又有透心凉的冰感!.冰溶之后既龙眼汁好清甜,一啲都唔假唔药水,冰里面仲会食到龙眼肉加埋啲有少少咬口既椰果,好多层次好享受!.🔹榴櫣水晶珠 $39一定系我食过其中一款最好味既榴櫣甜品,佢既冰又系混入左丝丝榴櫣肉入去打碎,每一啖都食到浓浓既榴櫣甜香,打得好棉就好基本喇,佢上面仲有一大旧榴櫣蓉系面,oh my god, 系幸福既感觉!.要讲下佢呢几款冰品都配有水晶珠,咬落去卜卜脆,但又有少少似西米,我超爱食!.🔹芒果椰果冰 $38🔹草莓椰果冰 $33一样都系好棉既冰,不过觉得呢两个冰系加浓缩果汁打,系好浓味同个味好真既,不过唔会好似上面个两款咁加埋果肉去打。都系好食既不过如果第一次试十级建议试
_____________________________

🔹芒果椰果冰 $38
芒果椰果冰

🔹草莓椰果冰 $33
士多啤梨椰果冰

一样都系好棉既冰,不过觉得呢两个冰系加浓缩果汁打,系好浓味同个味好真既,不过唔会好似上面个两款咁加埋果肉去打。都系好食既不过如果第一次试十级建议试左上面两款先。
草莓味有少少草莓独有既酸甜味,但佢里面好似加左奶咁,有少少似雪糕。
芒果味就好甜,但唔系死甜,几香甜既,但觉得有少少许留山既影子,冰感比草莓重。
后记: 💡聪嫂上菜速度好快,我地排第三张枱,等左5分钟左右就入得,落完单又系劲快上菜!抵赞!不过提提您,果度既座位位置系有啲逼,不过快快食都无乜野既。
2017-11-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
$40 (宵夜)
龙眼椰果冰
榴櫣水晶珠