2019-09-01
年几前朋友生日入过元朗食一次伦哥私房菜,朋友们都激赞以致今日仍念念不忘,终于同朋友趁礼拜book左深水埗嘅伦哥私房菜食多一次。最先上盘嘅系前菜沙律菜、红肉火龙果,小辣木耳开胃兼刺激味蕾,准备大快朵颐哈哈~第一道头盘有鲍鱼、花胶,仲要大大只一d都唔欺场~随后主角火辣辣嘅鸡煲登场,我地order左唔辣,果然唔会失望,鸡煲保持一贯水准,鸡肉嫩滑且吸睛,香味扑鼻~鸡煲入面仲有加鲜鱿同牛柏叶,非常之入味~食完鸡煲已经半饱咁滞,然后到边炉登场,有大虾,蟹、各式海鲜类,重要嘅系全部都几新鲜~牛肉脂肪纹路清晰平均,一睇就知正嘢,食落口果然嫩滑,唔错~打边炉点可以缺少虾滑同墨鱼滑喔~虽然系食肉兽但都要食返d蔬菜菇类平衡返嘅,蔬菜颜色鲜艳种类齐全~食饱饱后仲要送埋甜品一份,椰汁雪燕清润怡人,食完鸡煲后就啱晒~果然贴心!食到好饱且满足,值得一试再试嘅私房菜~
第一道头盘有鲍鱼、花胶,仲要大大只一d都唔欺场~
牛肉脂肪纹路清晰平均,一睇就知正嘢,食落口果然嫩滑,唔错~
打边炉点可以缺少虾滑同墨鱼滑喔~