2020-01-11 1564 浏览
特别日子小胖男友带左小妹食人生第一次对住维港叹既私房西餐虽然当日天阴阴 但都仍然有另一番风味话晒私房菜 自家制既面包一定要试真果仁面包香脆松软 而带微甜既提子甘蔗面包就比较软熟 不过小妹觉得灵魂系果片带松露香味既牛油Starter三选一 有日本鲍鱼/北海道带子/Daily soup拣有海鲜拣 我地当然二话不说拣左鲍鱼同带子各一share卖相劲靓北海道带子表面煎到金黄色 外脆内软 肉质实在 配埋独特既粟米蓉 味道好fresh 带子大只 鲍鱼仲大只配上日本大根同日式煮法 味道同口感都无懈可击 yummyMain dish我地加钱拣左牛扒同慢煮猪鞍牛扒好有肉味 生熟掌握得刚好 配菜用左比较矜贵既珍珠荀,秋葵同车厘茄等等 牛扒好食 不过估唔到慢煮猪鞍更有惊喜 肉质非常爽口有弹性 有膏既部位更系好juicy 有别平日食到既质素成餐西式私房菜初体验感觉良好 不过要注意一点 私房菜既特式系慢煮 所以要预留足够既时间食先可以慢慢享受
特别日子小胖男友带左小妹食人生第一次对住维港叹既私房西餐

虽然当日天阴阴 但都仍然有另一番风味