2022-10-18
又系出动去食 寿司郎 期间限定嘅时间喇, 今次嘅主题系「秋之味道巡游」(秋の味巡り),主打一啲秋天当造嘅食材,觉得今次限定 好多样野都几好食。 不过先讲最贵果款先, 「特大水煮松叶蟹配红楚蟹拌蟹膏」, 可能太挂住日本嘅味道,觉得呢个只系不过不失, 蟹味唔出, 蟹膏嘅质地亦系一般。 MVP 呢,系「炙烧三文鱼腹」,肥美肉厚,好食到立即二刷左 几款天妇罗又系有惊喜,寿司郎嘅炸物一向有水准,不过都系偏啖口啲,落单可以落埋包盐, 加啲盐更佳限定甜品今次就系联乘西班牙王室都认证嘅面包蛋糕店「Mallorca」推出限定甜品「究极巴斯克烤芝士蛋糕」,将两款芝士蛋糕二合为一, 效果几好, 要试。「北海道产秋刀鱼」,秋天嘅鱼,呢个都唔差, 几鲜味。「秋鲣鱼腩」,正常发挥「生七味酱渍长鯺吞拿鱼」,佢有少少辣辣地嘅,几特别。 「炙烧红叶鲷」,上面果旧柚子我自己就觉不太夹, 就咁食仲好食「银鱼仔蛋黄酱油海苔包」, 呢个一般, 再加上会漏汁有少少捩弃食寿司郎 系会上瘾嘅,又睇下下个月又有咩新野~
MVP 呢,系「炙烧三文鱼腹」,肥美肉厚,好食到立即二刷左
「北海道产秋刀鱼」,秋天嘅鱼,呢个都唔差, 几鲜味。
「秋鲣鱼腩」,正常发挥
「生七味酱渍长鯺吞拿鱼」,佢有少少辣辣地嘅,几特别。
食寿司郎 系会上瘾嘅,又睇下下个月又有咩新野~