天气转凉,想食返个热锅。今日午餐去左旺角山东街中菜馆叫荣哥煮场食。例牌叫左全日供应既二人套餐,价钱系$268,包一个锅4选1,一款自选小菜24选1,前菜一碟,白饭两碗,同两碗是日甜品。前菜系蒜蓉云耳,另配香辣汁。云耳爽脆醒胃,味道酸酸地。浓汤花胶鸡煲用个炉滚住。个汤都算清唔会太油腻。爽口花胶份量好多。黄油鸡份量好多,特别喜欢嫩滑鸡腿肉,而且鸡有鸡味,配菜有云耳西芹同蒜头。酸甜骨份量好多,炸得块皮好香脆,个蓝莓汁酸甜开胃。伴碟仲有少少沙律菜。淮山面个餐配既两碗白饭可以转淮山面。淮山面大大碗,又幼身又滑溜,又有少少弹牙,我会推介。上面加左少少云耳,蒜头同西芹。是日甜品系杨枝甘露。杨枝甘露饮落有奶香又滑,仲有新鲜芒果肉,西米,同爆珠,好饮同refreshing。服务员服务态度都非常好呀。
蒜蓉云耳
前菜系蒜蓉云耳,另配香辣汁。云耳爽脆醒胃,味道酸酸地。
酸甜蓝莓骨
酸甜蓝莓骨

杨枝甘露

服务员服务态度都非常好呀。
2022-11-10
杨枝甘露