2024-11-28
天气开始凉最啱打边炉!双人套餐 $698+10%汤底:清凉椰子鸡汤、花胶鸡汤椰子鸡汤望落好清,有好多椰子肉,食落系新鲜嘅椰子肉,另外仲有4块鸡肉要放落汤煮,饮落偏甜,好香椰子味,但系唔似鸡汤,比较似椰青水,用嚟打边炉就麻麻哋。花胶鸡汤非常浓稠,有唔少鸡肉粒,冬菇好香,仲有两粒鲍鱼仔,汤底味道偏浓,饮落好暖胃,feel有到胶质。浮面嘅花胶似系猪皮,煮软咗就好入味。之后加汤打边炉,汤底依然好有味道。肉类:牛小排、伊比利亚黑猪肉海鲜:鲍鱼菜:皇帝菜滑类:芝士鱼腐饮品:大红袍珍珠奶茶 +$16.5、粒粒红柚爱玉茉绿 +$16.5虽然menu写每类有3-4样选择,但当日每类得1-2样嘢食拣。肉类嘅肉质唔错,而且唔会好肥。鲍鱼好厚肉。除咗menu有嘅边炉料,出面仲有自助bar拣酱料,同埋任食前菜、肉燥饭、水果。边炉中段,店员过嚟送咗一人一杯菠萝沙冰,比我地解腻~食完之后,仲送咗甜品——红豆豆乳布甸,食落有少少似豆腐花,豆味再淡啲,质感好嫩滑。
双人套餐 $698+10%
汤底:清凉椰子鸡汤、花胶鸡汤
肉类:牛小排、伊比利亚黑猪肉
海鲜:鲍鱼
菜:皇帝菜