2024-11-08 832 浏览
天气凉凉地就约埋几个朋友食鸡煲同打边炉,知道尖沙咀有间(二锅头)有羊腩煲烤鱼鸡煲火锅放题套餐,套餐无限量任食羊腩煲,4款口味烤鱼,再加鸡煲,牛尾煲,猪手煲任食,同埋打边炉,好吸引就去试下。鸡煲鸡煲上枱时已经闻到香喷喷嘅味道,加入多种香料和配料好惹味,鸡肉吸收了汤汁的精华,口感滑嫩。羊腩煲羊腩肉质鲜嫩,脂肪适中不油腻。配料能有支竹、冬菇和笋,煮得好腍好入味,汤底浓郁,食完之后暖笠笠。猪手煲猪手肉质软淋,用黑椒做调味,充满胶原入口爽,食唔停口配啤酒一流。食完所有煲之后,我们点了沙嗲和皮蛋芫荽做火锅汤,场外亦有大量火锅配料及饮品自助区,亦可用QR code点肉类、海鲜及甜品。全程食唔停,好满足。

鸡煲

羊腩煲