2021-11-24
早几日同朋友行街行到攰想揾个地方坐下,经过一间云石风格既茶饮店忍唔住入左去😛不过最近养生,所以叫左杯热饮,朋友就叫左杯冻饮,再一齐叹件甜品🍰▪️桂花雪梨茶 ($38)Request左微暖同少甜,带有菊花清香,入面仲有桂花同雪梨干!而且甜度非常啱我🥰清热又润肺,呢啲天气饮杯暖野好▪️苹果美颜茶 ($36) 店员介绍朋友饮呢杯,同样系少甜,带有微酸既山楂味好易入口,入面仲有苹果干同玫瑰花添果然系养颜又消滞甜品采用独立包装,够晒干净卫生我地分别叫左:▪️士多啤梨千层批 ($48)士多啤梨🍓吉士唔会太甜,香滑又清新,而酥皮口感唔算好脆,但充满牛油香🧈▪️玫瑰荔枝慕丝 ($48)粉色玫瑰花劲靓,外层系薄薄既朱古力脆皮,中间有海绵蛋糕同玫瑰味啫喱,仲有好香既荔枝味,口感层次丰富平时茶饮店买完就走,好少有个舒服既地方可以慢活一下,简约云石设计仲几啱打卡影相添📸️
▪️桂花雪梨茶 ($38)
桂花雪梨茶
▪️苹果美颜茶 ($36)
苹果美颜茶
甜品采用独立包装,够晒干净卫生
我地分别叫左:
▪️士多啤梨千层批 ($48)
士多啤梨千层批
▪️玫瑰荔枝慕丝 ($48)
玫瑰荔枝慕丝