2022-10-24
鱼川居-今日约左屋企人一起食海鲜火锅放题,佢地三岁小朋友是免费,所以表哥带埋小朋友去食海鲜有-松叶蟹,长脚蟹,琵琶虾(是老板见我地咁多人去送的)仲有牛颈脊,虾,鲍鱼,青口,同不同蔬菜同熟食任食。佢地有熟食即叫即整(响铃,炸虾,鸡翼,午餐肉)而外面枱都有麻辣冷热算(猪耳/猪肚/青瓜/黑木耳etc),蔬叶同丸类同饮品都是任攞。佢地仲有甜品如Osaka milk and Movenpick 雪糕我地7大人食左8只蟹🫢最好食系松叶蟹,新鲜鲜甜,长脚蟹海水味比较重,而送既琵琶虾都多肉多膏弹牙!汤底方面-我地要左一酸菜鱼一鸡煲,自己就想食椰青鸡煲既,不过家人想食鸡煲,都几惹味同好多鸡呀好开心,酸菜鱼食左少少都几够味同够料,鱼片仲可以比多一碟小朋友食,非常之值得一食!出面熟食-我地每样都试左少少,鸡翼系即炸既孜然鸡翼(好惹味好脆),而麻辣牛肉粒好淋好入味唔会太辣,冷盘自己觉猪肚同青瓜唔错。甜品类-朱古力雪糕超好食!洛神花果冻同奶冻标准食物,而Osaka milk 既伯爵茶味几好味(意想不到)饮品有好多选择任拣,每位441hkd 🤓,超值
我地7大人食左8只蟹🫢最好食系松叶蟹, 新鲜鲜甜,长脚蟹海水味比较重 ,而送既琵琶虾都多肉多膏弹牙!
饮品有好多选择任拣,每位441hkd 🤓,超值