今日大家嚟到诺士佛台附近一间四星级酒店一楼既餐厅,秋风刚起,系时候要帮大家身先士卒试吓有边间火锅店值得推荐😋呢间嘢睇OpenRice其他评论相当不俗,见到佢不论汤底、食材都相当滋补养颜,食评亦不俗,咁点?咁梗系即刻起行啦。.餐厅环境就算以酒店要求来讲都相当不俗,地方阔绰,枱与枱之间嘅空间感极度足够,每个卡位中间会有一块小屏风隔开,疫情底下,令大家更有保障,亦都更有私隐度!而餐厅价位方面算系中等偏上既选择 ~ 跟住落嚟大家睇下食材如何。.🥘御前胶原蛋白美人锅真系好足料既美人锅!滑嫩既乌鸡、蜜枣、桂圆、杞子、金华火腿等!清香四溢、鲜美甘淳!真系超级鲜甜,我地打边炉前先喝上三大碗汤后之后先再添加上汤继续打边炉你就知有几出色!完全令到我以后对台式边炉火锅汤底嘅要求标准大大增加!.配料方面,我哋跟左店员推荐我地既配料:⭐🐷西班牙-极品黑豚肉眼卷⭐.⭐🥢繁鱼花胶筒⭐.🥢珍宝羊肚菌.🥢山水滑豆腐.🥢迷你黑云耳.⭐🥬水耕BB生菜苗⭐.⭐🥒手拍小青瓜⭐当中每份配料都绝对对得起佢的价钱,打左⭐既都系我地食过觉得好推荐大家都可以去点既配料,黑豚肉眼卷肉味极足,繁鱼花胶筒又够晒厚身,而水耕BB生菜苗平时好小见
🥘御前胶原蛋白美人锅
配料方面,我哋跟左店员推荐我地既配料:
⭐🐷西班牙-极品黑豚肉眼卷⭐
⭐🥢繁鱼花胶筒⭐
🥢珍宝羊肚菌
🥢山水滑豆腐
🥢迷你黑云耳
⭐🥬水耕BB生菜苗⭐
⭐🥒手拍小青瓜⭐

当中每份配料都绝对对得起佢的价钱,打左⭐既都系我地食过觉得好推荐大家都可以去点既配料,黑豚肉眼卷肉味极足,繁鱼花胶筒又够晒厚身,而水耕BB生菜苗平时好小见到,系估唔到咁爽既!最后属于小食既手拍小青瓜都带到惊喜比我地实属可贵!
之前睇其他评论知道呢间餐厅有个主打菜系骟牯牛颈脊,但系好可惜今日朋友仔对牛敏感,咁就冇食到啦,但本身我系好想食㗎!大家可以睇吓其他食友嘅评论睇吓自己到时去到使唔使叫😋整体嚟讲我同朋友仔都对整个用餐体验非常满意!非常推荐大家可以嚟试下!
2022-11-23