2018-11-29
最近秋意浓🍂 夜晚开始凉同干燥。🍔就揾黎两款适合秋天嘅甜品!等大家边享受食甜品,边感受下秋天嘅气息!依间甜品店有唔同分店,今次就黎到九龙湾。店舖嘅布置都几花心思,外面除左装修成小木屋一样,里面仲有张摇摇凳,打卡一流🤤-第一个推介就系比利时窝夫系列入面嘅嘅焦糖香蕉窝夫💕 成个颜色嘅tone根本就系秋天嘅啡色❤️🤤窝夫食落去嘅味道比一般嘅窝夫浓得多,而且做到外脆内软嘅感觉!里面唔会松散或太mushy,有适当嘅水份同texture 👍🏽香蕉上面有层薄薄嘅焦糖,好香😋-焦糖布甸椰皇子系必食之选🌟,系餐厅嘅镇店之宝!足足系三层嘅享受!第一层嘅焦糖布甸🍮口感细滑,几香蛋味。第二层嘅椰汁好香,而第三层系🍔最爱,椰皇果冻!佢系类似大菜糕嘅质地,好清甜,椰皇入面嘅肉仲可以食埋,成件事好满足❤️ 而且椰皇仲有滋润嘅功效,好适合女士们👭或大家系秋天食!-除左以上介绍嘅两款甜品外,仲有好多款式,🍔觉得最近推出嘅网纹瓜系列都好吸引😍😍蜜瓜仲系韩瓜个边黎添!