2018-12-15
是日系朋友生日,所以放左工就一行人一齐去左荃湾呢间稻八,点解咁多放题唔拣拣呢间?因为佢有秋季限定蟹优惠,食放题再加$168 就可以食到成只松叶蟹喇!!! 我地成班都心心眼觉得点都要试!!正呀!!好大只蟹蟹蟹~~~ 店员已帮我地切晒啲脚出黎,本来仲想攞住成只影相..呜…无喇无喇蟹肉好清甜同弹牙,不得了再点埋蟹膏食一流,我其实可以唔食其他野喇.~~~~吖除左松叶蟹,仲有皇帝蟹,呢个要$688 呢~~同埋呢只蟹(我偷影人地既HEEH) 如果叫左蟹就会配上清酒蚬汤底,我自己本身好钟意食蚬,再加埋昆布,清底十分清甜,赞~~而另一个汤底就系黑松露燕粥底,一个清,一个味较重,我地成班分上下场,每人都试匀两个汤,我地觉得: 打和啦 SUPER HAHA黑松露燕粥食到最尾会好黏稠,如果钟意清啲既朋友可能唔太啱喇~仲有仲有依家去食饭,仲会每位送一件火炙和牛寿司,和牛寿司火炙完𠮶寻味好香!好满足~ 讲完特别野食,依家就介绍番个放题包啲咩啦~我地个系$298 set (有靓牛ss+ 豚肉+羊肉+鸡肉)1. 刺身+$20就有得任食,大路既三文鱼、甜虾、带子,样样都好新鲜、而且份量扎实,赞~2. 牛
蟹肉好清甜同弹牙,不得了
再点埋蟹膏食一流,我其实可以唔食其他野喇.~~~~
1. 刺身+$20
2. 牛肉: 包括美国极上安格斯牛小排、澳洲m6和牛、谷饲牛等等,仲要高质架
仲有仲有A4黑毛和牛,有好靓嘅雪花,油脂比例平均,牛味好重~ (因为吁外D肉我都唔太好, 我唔介绍喇HAHA)
3. 自助吧种类超多: 多款蔬菜、菇类,丸SSS等等,仲有日式小食任君选择!
4. 特色自制炸物: 多款比你拣,自已DIY 沾完粉再炸再晒味粉好好玩~~
5. 饮品都有多种: 汽水茶果汁都有,仲有限定香茅茶,好暖呢饮完~