天气转凉少少,想食d热喷喷的饭𩠌,最近行经坑口东港城商场,见到间食煲仔饭既餐厅,我地就入咗去食喇。我地两个人叫咗碗老火汤,味道都ok既唔会太淡味,仲有少少瓜食吓!廿二蚊一大碗红豆冰奶茶,红豆冰平时就饮得多,加埋奶茶就真系第一次,感觉如何啊?够创意,但味道和一般茶餐厅奶茶无异。竹笙杞子京汤浸时菜$78哩个煲好正!送到枱面仲系好热既,我个人喜欢食竹笙,因为索晒上汤的味道,加埋香菇令到个汤好香。天气转凉想食热既菜?不防一试食上汤保仔菜。椒盐豆腐$58其实唔好睇佢好似好少,4个人食都仲得!因为椒盐豆腐外面,点了炸粉,外脆内滑,d豆腐新鲜炸起好热架,食既时候小心d。蒜香海龙皇煲仔饭$98这个煲仔饭入面有鲜鱿,鱼柳,青口,虾。我也是第一次食这类𩠌菜的煲仔饭,味道当然唔够肉饼煲仔饭,腊味煲仔饭香,但也是一个不错的尝试。记得食煲仔饭一定要加豉油喔!最后要提吓,这间餐厅只接受现金或八达通,暂时唔收信用卡💳。注意⚠️

竹笙杞子京汤浸时菜$78
天气转凉想食热既菜?不防一试食上汤保仔菜。

椒盐豆腐$58

蒜香海龙皇煲仔饭$98
这个煲仔饭入面有鲜鱿,鱼柳,青口,虾。
记得食煲仔饭一定要加豉油喔!

2018-09-28