2011-11-27
秋天凉咗, 唔系打边炉就想食辣嘢暖吓胃, 朋友都系港岛放工, 就约去呢间试试。每位220, 因唔同人数包唔同碟数, 分凉菜同热菜, 加单就分别60同100一碟。价钱好似唔太平, 但食过都觉得值。其实餐牌可以拣嘅嘢都系熟口熟面嘅嘢, 蒜泥白肉, 夫妻肺片, 拍青瓜, 油泡, 水煮...但大家食完都好满意, 因为除咗过足辣瘾之外, 亦体会到佢哋嘅认真同功夫。水煮牛, 锅巴都系滚住油咁上枱; 凉菜碟碟都系红油伴碟但每碟又有不同味道, 有啲较麻, 有啲较甜, 有啲加酸; 有个唔知咩嘢虾, 十足镬气, 连壳食卜卜脆; 总之每道菜有水准。出奇地食完都唔系觉得太辣, 不过都好嘅, 如果样样都好辣跟本食唔真啲味道。另外要赞服务好殷勤, 上菜又快, 碟碟卖相都睇得又好味。见佢上菜去唔同地枱, 碟头都有因应人数多少而增加减少, 但份量都大嘅。不过我唔太钟意啲牛肉用梳打粉乸得太林; 辣子鸡入面太少鸡。
不过我唔太钟意啲牛肉用梳打粉乸得太林; 辣子鸡入面太少鸡。