最近又到左食大闸蟹嘅季节,钟意食蟹嘅我于是乎又要揾餐厅。平时太懒又唔想买番屋企自己煮,有人serve我就最好啦。今次就到访九龙城嘅《等等Hea》。88分钟大闸蟹任饮任食放题 $579 (四至五两)平时食开都系清蒸,出得嚟食梗系唔系咁简单。盐焗大闸蟹、麻辣大闸蟹和玫瑰露花雕醉大闸蟹。咸香嘅盐焗,盐味渗哂入蟹肉入面,唔邪要其他调味就可以。而麻辣就充满香辣嘅味道,辣等好过瘾。如果钟意清淡啲又唔想清蒸,充满酒香嘅玫瑰露花雕就不容错过,淡淡嘅酒香未食就已经醉咗。除左大闸蟹之外,仲有多款小食,例如:生滚大闸蟹粥,蟹油香辣鸡煲,台式肠蟹粉糯米饭,蟹粉彭湖花枝丸,蟹粉爆汁贡丸,蟹油多春鱼,一口麻辣鸭血,万华街蚵仔油肉饭。饮品亦都有多款台式手摇饮品,例如珍珠奶茶、奶盖茶等等,最重要嘅系姜茶都会提供,咁就唔怕食完大闸蟹会寒凉。等等HEA (九龙城)九龙城福佬村道41号地舖

88分钟大闸蟹任饮任食放题 $579 (四至五两)

等等HEA (九龙城)
九龙城福佬村道41号地舖