2019-10-03 185 浏览
今次去到位于佐敦嘅 尚上下夏 - 养生鸡煲火锅,呢度最特别就系大排档格局,食鸡煲饮啤酒,讲野大声d都唔怕,够哂气氛,但又可以叹住冷气食㖞!我地叫左个三食鸡煲,一边鸡煲,一边汤底打边炉,食完鸡煲可以再加自选汤底打边炉,一餐食够3只味!讲番重头戏,我地叫左小辣鸡脾肉,我从未食过鸡煲嘅鸡件可以咁嫩口,仲可以要求走骨走皮,服务好到加01!而味道方面非常惹味,唔系坊间死麻死辣,余韵带点甜味,重点系食完唔会劲口渴!不过如果食到辣嘅我建议拣中辣,感觉侍应哥哥太睇少我地两个女人仔喇!其次我地叫左蕃茄汤同沙嗲汤,前者香浓清甜,后者带点麻劲,两种都好适合打边炉手切顶级安格斯牛肉打边炉点可以冇肉?手切厚薄适中,渌5秒左右,刚刚好,牛味香浓!千页冰豆腐用嚟吸哂d汁食一流,,又香又好味手打三色丸超弹牙,仲可以一次过食哂三款口味韭菜猪肉饺皮薄馅靓,每只都包都涨卜卜,食落劲满足杂菜篮食完咁多肉,紧系要食番d蔬菜,杂菜篮够哂丰富,又有唔同种类,唔驶谂!必食二人餐都只系$698 ,仲送两支饮品/啤酒店内部份员工为听障及智障人士,希望可以帮助佢地重投社会,咁有爱心嘅铺头真系好需要大家支持呀

千页冰豆腐
用嚟吸哂d汁食一流,,又香又好味

手打三色丸
超弹牙,仲可以一次过食哂三款口味

韭菜猪肉饺
皮薄馅靓,每只都包都涨卜卜,食落劲满足

必食二人餐都只系$698 ,仲送两支饮品/啤酒

两食鸡煲