2017-11-07
天气转凉,又系时间揾地方打边炉,朋友介绍话呢度好食又低食,便拉埋老公来这里。差不多六点就来到,未有好多人,地方都几阔寛,枱与枱之间空间都几寛,而侍应安排了我们坐在窗口位😍😍😍。系门口见到7:30pm前结帐85折或9:30pm后入座85折,听侍应讲11pm后入座75折,仲低。不过如果要我7:30埋单,我又唔舍得,因为吃紧牛肉时,我们觉得太赶,所以下次先攞呢优惠。睇完餐牌,我们要了$238,安格斯牛小排放题,包括安格斯牛小排、谷饲牛、美国牛肉、黑豚肉、北海道鸡肉、羊肉,仲有刺身潻,时间为120分钟,每枱仲会送一碟牛白肉。之后又见到「$20任饮啤酒Asahi」呢个优惠,打边炉又有啤酒,简直人生一大乐事呀,结果我们饮了5杯,外面酒吧饮起码要$50杯。汤底有八款,我们拣了沙嗲和猪骨浓汤,沙嗲汤底好香,我都系因为闻到隔离枱的香味,所以叫了,不过食落沙嗲味唔算浓,反而猪骨都几浓。刺身有十三种,我试咗几种都好新鲜,我推荐樱花鱿鱼、象拔蚌、甜虾。先来是黑豚肉、北海道鸡肉、羊肉,鸡肉是无皮,而味道清淡,我觉得羊肉和黑豚肉好味。牛白肉其实外形像脂肪般软滑,这是接近牛胸骨的软骨位,吃落牛味浓郁,我就好钟意。牛
牛柳粒,牛味十足,系必食之选。
牛小排脂肪分布得好均衡,切得又薄,我们不知不觉间叫了八碟,因为我们点了柚子醋。
呢度火锅配料都好多花款,不过我吃得最多系响玲,因为它吸收咗汤,之后仲好味😋😋😋
另外以任饮任食,甜品通常雪糕都系牛奶、雀巢,呢度除左有糯米滋、雪条,仲有dreyers,有蓝莓芝士及比利时朱古力,我觉得两款都咁好味。
最后我觉得侍应换碟、收单、出菜都快,其实个场都好大,走来走去,态度仲热情,赞👍👍👍。