2017-11-29 173 浏览
天气开始转凉,FIF口痕想打边炉,所以想约埋三五知己打边炉!听讲呢间吞pot好特别,因为有花胶鸡煲! 今日系平日,唔系周末,所以等位都好快~间野系23楼嫁!都好高下今次好好彩可以安排坐系窗边位,可以欣赏香港夜景,都几正~ 好啦!讲重头戏啦!叫左个花胶鸡煲,汤底非常浓滑,又甜!花胶同鸡件数量都好多!但其实我地只系叫左半只鸡,哈哈!每人都起码可以饮几碗靓汤,好滋味啊!鸡件亦都非常滑!! 饮哂d汤之后,店员就加返汤打边炉啦!同行既朋友都叫左唔少配料!首先紧系要叫肥牛啦~摆放得好靓,食落去肉质都系靓嫁~仲好有牛味另外有叫手打牛丸,都好有口感同牛味!另外有芝士响铃,超特别啊!脆爆既响铃入面有芝士!都叫左韭菜饺~好惹味!娃娃菜同金菇都好鲜甜! 仲有幼薯粉!加少少自家制既麻辣酱,成晚就满足哂!总结黎讲,成晚都好满足!有花胶汤、滑鸡、靓肥牛……口痕想打边炉,下次应该会再黎!

听讲呢间吞pot好特别,因为有花胶鸡煲

今次好好彩可以安排坐系窗边位,可以欣赏香港夜景,都几正~

顶级雪花肥牛

另外有叫手打牛丸,都好有口感同牛味!
手打牛丸

另外有芝士响铃,超特别啊!脆爆既响铃入面有芝士!
芝士响铃

都叫左韭菜饺~好惹味!
韭菜饺

娃娃菜同金菇都好鲜甜!
娃娃菜

仲有幼薯粉!加少少自家制既麻辣酱,成晚就满足哂!
红薯粉

总结黎讲,成晚都好满足!有花胶汤、滑鸡、靓肥牛……

口痕想打边炉,下次应该会再黎
2017-11-28
顶级雪花肥牛