2021-09-16
秋风起了,开始有啲凉意,于是乎同frd去左食鸡煲。openrice一search鸡煲既第一间就系18楼鸡煲!以前食过果啲都执左了,一于就食下间新既!我地闲日七点去到,都大部份位full左,好彩岩岩去到仲有枱!枱面宽阔,卫生不错。由于我地只想食鸡煲,所以打边炉个餐只系叫左最平个牛肉餐,但大部份边炉有既配料都应有尽有!鸡煲方面只鸡好滑,个酱汁味道岩岩好,另外都有啲香料加左入去,唔会得个咸字。食到咁上下就可以加汤入去喇,跟住我地就系出面拎左啲菜加入去,啲蔬菜可以拎,亦可以叫,都好新鲜,钟意食蔬菜既人实会钟意!肉类方面,啲肥牛同猪肉肉味够,肉质不错。饮品方面,有好多种类,例如减肥既coke plus,一啲冷泡茶(冬瓜茶、桂花乌龙),啲冷泡茶都好高水准,值得一试最尾紧系食返个frozen yogurt埋尾啦🥰超级好味。服务方面都好周到,上菜快,收碗碟都快。总结一人$200左右既鸡煲放题,做到佢应有既水平有余,性价比高,冬天可再食。
鸡煲
肉类方面,啲肥牛同猪肉肉味够,肉质不错。
最尾紧系食返个frozen yogurt埋尾啦🥰超级好味。
服务方面都好周到,上菜快,收碗碟都快。