2018-11-02
今日嚟到坚尼地城地铁站一出就到达嘅七轮烧肉,门面大好容易就看得到,店舖还预留空间俾户外坐位,天气凉时,坐户外特别有feel。晩市二人套餐优惠的确扺食$388,但因为我们我唔想规限左食啲乜,所以最后都觉得散叫应该会啱自己口味啲。秘制薯仔沙律,口感冰凉,薯仔入口即溶,加上丰富蔬菜嘅配搭,好满足嘅感觉牛油果蟹籽沙律,上面铺上了粟米片,比起平时一般嘅沙律更特别味噌大根煮牛舌,萝卜好入味好甜,牛舌炖煮的很嫩,日式味噌相当入味再加埋酸辣脆脆的萝卜泡菜,越食越开胃烧烤平时必备牛油蒜蓉方包,呢度都有大蒜餐包,都几特别。慢慢放系旁边烤,热辣辣嘅蒜香包包就出炉啦!仲有平常比较少食嘅烧鱼子,第一次自己烧乌鱼子,不过可能唔系几识控制火喉,有点儿干身,不过都好香同好惹味!其实Menu上食物款式选择超丰富,除了牛、猪、鸡、羊肉外,还有海鲜、肉脏,熟食方面应有尽有,一定满足到大胃王。叫咗烧肉汁鸡翼、鸡肝同鸡肾、香草羊肉串,各有特色,腌得够入味,不会太咸或唔够味!正直宜家天高气爽,正是BBQ嘅好时候。今时今日要烧烤,真系何其容易,唔洗去到老远又唔洗自己预备一大堆食物,随时随地都可以尽情咁样BBQ啦
牛油果蟹籽沙律,上面铺上了粟米片,比起平时一般嘅沙律更特别
再加埋酸辣脆脆的萝卜泡菜,越食越开胃