2019-11-09 17 浏览
秋风起有度打边炉嘅季节, 今次试一试呢间元朗的火锅加炉端烧,坐位好阔落,成个环境都好舒服。火锅汤底有5款:猪骨,沙嗲, 麻辣,寿喜烧,芫茜皮蛋。 我地就拣咗寿喜烧,汤底好浓郁,甜甜的日式酱油味,用来煮肉好正! 先来两碟鸡肉同两碟猪肉,猪肉都唔错,肥瘦适中,但砌得很薄,比较难夹起。 鸡肉好滑,应该似系鸡髀肉。海鲜好丰盛,有鲍鱼,虾,花甲, 鱼片,蚝。 蚝肥美鲜甜。炉端烧串烧,猪牛鸡各一串同埋鸡翼, 串烧味道腌得好好味。酱料区有好多选择, 不过汤底已经好浓郁所以冇试到。蔬菜区,蔬菜新鲜干净,仲有爽脆既秋葵。熟食区, 选择唔多,但味道唔错甜品区,有好够姜的番薯糖水,山水豆腐花,炸香蕉糕,外脆内软口感烟韧,仲有haagen-dazs雪糕任食, 当日有四种唔同口味:士多啤梨,朱古力,云呢拿,咖啡, 我就最钟意食士多啤梨味。埋单每人只是约 每日大约二百零蚊,胜价比高!总括一下,讲几款我最钟意食嘅嘢:烧菠萝香甜多汁炉端烧串烧鲜甜胀卜卜蚝仔鱼蛋豉椒蒸仓鱼够姜番薯糖水Haagen dazs雪糕士多啤梨味
海鲜好丰盛,有鲍鱼,虾,花甲, 鱼片,蚝。 蚝肥美鲜甜。
炉端烧串烧,猪牛鸡各一串同埋鸡翼, 串烧味道腌得好好味。
酱料区有好多选择, 不过汤底已经好浓郁所以冇试到。
蔬菜区,蔬菜新鲜干净,仲有爽脆既秋葵。
熟食区, 选择唔多,但味道唔错
总括一下,讲几款我最钟意食嘅嘢:
烧菠萝香甜多汁
炉端烧串烧