天气冻返,又系打边炉嘅好季节!我同阿妹行完Sogo之后又去试新野!餐厅喺Time Square附近,位置超级劲方便!餐厅规模唔算好大,大约十几张枱左右,大部分系卡位,舒服宽敞,仲有私人电视睇呢!打边炉始终都有少少热气,所以拣左个好滋润嘅川贝海底椰炖鳄鱼肉汤做汤底,呢d天气岩哂呢!未打边炉之前饮左汤先,个汤好清甜,好有「妈妈老火汤」味道呢,我自己一个都飮左三碗呢!打边炉点可以缺少牛肉呢!order左一碟例牌嘅本地手切牛,牛味浓郁之余亦够咬口,份量不少,正!另外仲有四色丸尚盛,分别有虾丸、墨鱼丸、猪肉丸同牛肉丸,我最钟意猪肉丸,入面酿左黑松露,一咬落去香气四溢,囗感弹牙唔会过淋或者过实,味道亦刚刚好。另外,虾丸亦十分推介,竟然可以见到成只虾尾,超足料,又弹牙又鲜甜,非常正!百花酿油条都好味,新鲜热辣炸起,唔浸汤就咁沾酱食都一流!第一次打边炉有得order双拼蟹皇饺,其中一款用左名贵嘅松叶蟹黎整,蟹味真系好浓好浓,真系好好味好好味(要讲两次!哈哈!)。得两个人食唔到好多野,但蔬菜类始终都唔可以唔食,最后拣左乜打边炉甚少有嘅羽衣甘蓝,非常新鲜之余份量亦十足,仲好有益㖭!饮品点左洛神花蜜,大大杯
餐厅喺Time Square附近,位置超级劲方便!

百花酿油条都好味,新鲜热辣炸起,唔浸汤就咁沾酱食都一流!
饮品点左洛神花蜜,大大杯唔算太甜!

餐厅仲有好多时令海鲜供应,可惜只有两个人食唔到,唯有下次多d人一齐再试!

铜锣湾黎讲,呢间火锅餐厅价钱唔算贵,食物质素属中上,环境亦非常舒服,依家只做晩市,不过就有特长时间由下午5点至凌晨2点,天气开始转凉,去铜锣湾想打边炉又多一个好选择吧!