2018-10-26
是日同朋友去小夏威夷径行山,落到黎就系科大,于是去左科大揾野食。上一次去科大应该都成8年前左右,完全唔认得路亦唔知边度有野食。望下地图其实选择不多,于是就走去最平既canteen LG7度食。呢度其实有几个suppliers,同朋友不约而同都食拉面。如图。其实唔会好难食,不过亦唔系好食啦当然。唯一特点就系平,我鸡扒加猪软骨拉面$30,朋友个个都差唔多上下。D枱都几污糟,可能因为星期六黎,无乜员工返工清理。见到隔离枱食一个好颓好颓又唔觉有咩料既乌冬,我相信个碗野应该系成个canteen最难食既野,但见到都有几个人食紧,十分惊奇,好想知系咩黎同几多钱。俾喊喊,系因为有中大既canteen做比较,中大的话除左当年UC can同franklin,真系是但一间都高汁过佢。
D枱都几污糟,可能因为星期六黎,无乜员工返工清理。