餐厅: 薈聚軒
资讯:

2024-07-01 973 浏览
话说有个朋友喺科学园返工,佢话佢公司楼下有间中式酒楼晚市有个四人餐几抵,今日 Happy Friday 放工就约多两个朋友加埋 4 位去试下佢个 4 人优惠套餐。我哋叫咗 4 人餐个名好搞笑,叫「 求其一餐」🤣 面价 $498,另加茶芥 ($19/位)、加一;虽然佢个名叫「求其」,但其实绝不求其马虎!个餐包咗上汤大虾球伊面、是日老火汤、一斤重嘅清蒸沙巴龙趸,再加两个自选小菜;我哋惊食唔晒,两个小菜就拣咗西兰花炒带子 & 烧汁薯仔牛柳粒啱啱咪讲话惊食唔晒,真系唔使惊!因为真系食唔晒 😎全部份量都大大碟, 连个是日老火汤我哋每人都饮咗两碗!本身仲谂使唔使叫白饭甚至加其他𩠌,系完全唔使嘅 🤪上汤大虾球伊面,虾系大大只,好弹牙!清蒸沙巴龙趸蒸到岩岩好,唔会过熟,够滑西兰花炒带子既带子大大粒又够鲜甜,烧汁薯仔牛柳粒亦都好香甜,牛柳够淋总括黎讲几唔错,系科学园黎讲亦都好抵食,推荐大家!#荟聚轩 #中菜 #科学园美食 #香港科学园 #沙田科学园 #香港美食 #香港探店
啱啱咪讲话惊食唔晒,真系唔使惊!因为真系食唔晒 😎
全部份量都大大碟, 连个是日老火汤我哋每人都饮咗两碗!
本身仲谂使唔使叫白饭甚至加其他𩠌,系完全唔使嘅 🤪
上汤大虾球伊面,虾系大大只,好弹牙!
清蒸沙巴龙趸蒸到岩岩好,唔会过熟,够滑
西兰花炒带子既带子大大粒又够鲜甜,
烧汁薯仔牛柳粒亦都好香甜,牛柳够淋
总括黎讲几唔错,系科学园黎讲亦都好抵食,推荐大家!