2023-01-08
今晚入咗科學園去朋友屋企,之後佢帶我落去一間西餐廳Meraviglia Bar e Ristorante 食飯。入內環境非常舒適,有室內室外座位選擇,因為天氣有點冷,我就坐在室內,大大嘅窗可以望出去五光十色的水池景,非常relaxing.打開餐牌,都非常多選擇, 服務員有禮推介佢哋燒雞,是本地農場雞,新鮮肉質又彈口,非常健康。🥗巴拿馬火腿健康蔬菜沙律用上新鮮蔬菜,配上意大利巴拿馬火腿, 加上橄欖油醋汁, 健康又開胃。🐔Roasted half chicken $298雞皮燒得非常香脆,用上香草胡椒鹽醃制,已經提升雞肉鮮味。另外佢嘅配菜非常入味燒得香口。Vongole Wine Sauce with garlic bread $288, 白酒煮蜆,蜆肉剛剛熟非常鮮甜,個汁沾上蒜蓉包份外惹味。Crème Brûlée $148 , 呢個意大利甜品好creamy 好好食。原來逢星期六日好多小朋友喜歡到呢度,因為室內室外都放滿小朋友喜歡的遊樂設施,好受一家大細歡迎。
🥗巴拿馬火腿健康蔬菜沙律
🐔Roasted half chicken $298