2022-09-27 75 浏览
啱啱嘅周末同屋企人去咗白石角科学园参加exhibition。 一场嚟到就梗系睇下有冇边间餐厅好食啦。上网见到呢一间位于W zone 嘅餐厅《Hunky Dory》出面有个大草地, 环境开扬,食物又好似唔错, 就去咗试下。由于老公行紧生酮饮食, 所以就叫咗呢一个《野菌波菜烩椰菜花饭》, 听人讲话椰菜花煮起来同饭嘅口感相似,我都即管试下。卖相方便同risotto差唔多, 食落粒粒分明, 都有啲似意大利饭嘅口感。 芝士味浓郁上面洒上巴马臣芝士, 增添咸香, 另外亦加入咗野菌, 增添增层次。 老公试过之后话椰菜花饭的确可以代替饭嘅𠮶种饱肚感,赞。另外叫咗一个《炭烧安格斯肉眼扒》,肉眼扒渗出微微炭香, 我哋叫咗medium, 切开后仍然见到粉嫩嘅红色, 充满肉汁。另外亦配有薯菜, 有原个焗薯, 而加入sour cream, 风味十足。除此之外仲有香煎路顺同埋车厘茄, 够晒健康, 同时亦切合行紧 ketone嘅人士需要。另外仲叫咗杯《抹茶latte》 鲜奶味之外亦有抹茶香气, 望住草地饮一流。另外亦叫咗一杯《Frappuccino 》, 将咖啡打成沙冰, 够晒冰冻。整体嚟讲,餐厅食物选择多, 一定

整体嚟讲,餐厅食物选择多, 一定揾到款啱口味。 环境够开扬,望到蓝天草地, 离开科学园玩嘅朋友可以试下。