2023-11-17
📍Hunky Dory (沙田)沙田白石角香港科学园科技大道西19号19W大楼2楼245室==============================今日老公早左放工,专登带埋主子来接我放工,之后就一齐去科学园同主子散步,科学园刚刚开放左部分室内场地做pet friendly,主子可以系室内落地行,行行下见到有个大草地系2楼平台,旁边仲有间好chill ge 西餐有户外位,胆粗粗问下职员欢唔欢迎狗狗坐室外位,职员竟然话佢地原来系pet friendly,好感动,谂都唔谂即刻帮衬😍😍😍😍==============================环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐厅有室内同室外位,坐位安排得好阔落,户外位虽然系高枱同高椅,但椅都好大张,所以主子坐系椅都好安全唔惊跌,户外位面对一大片草地,可以比主子散步🦮🦮食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣黑松露野菌汤🍄汤ge 黑松露味好香另外仲有d切到好细粒ge 菇,同埋加左少少橄榄油系汤ge 表面,所以个汤有口感之余又唔会好鞋口😋2️⃣皇家烟三文鱼班尼迪克蛋牛油果🥚🥑呢个班尼迪蛋配牛油果ge组合真系好岩我呢d怕肥又为食ge 人,牛油果系每只蛋都有半个而唔系得一片,非常抵食👍🏻
沙田白石角香港科学园科技大道西19号19W大楼2楼245室
环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1️⃣黑松露野菌汤🍄
2️⃣皇家烟三文鱼班尼迪克蛋牛油果🥚🥑
呢个班尼迪蛋配牛油果ge组合真系好岩我呢d怕肥又为食ge 人,牛油果系每只蛋都有半个而唔系得一片,非常抵食👍🏻👍🏻
3️⃣双重炸脆鸡中翼🐥
鸡奕外层炸到好香脆,入面依然好多肉汁,配埋个韩式甜辣酱食到停唔到口🤤
4️⃣牛油果鸡肉汉堡🐓🍔
呢个汉堡又系另一款怕肥人士恩物,块鸡肉汉堡好厚身味道似德国肠,配埋半个牛油果超饱肚又无罪恶感😈😈
5️⃣阿根廷红虾龙虾忌廉汁宽条面🍝
只虾🦐超。好。味,d虾脚煎到好香脆可以直接食埋,个虾头超多膏,意粉都唔错,超推介🫶🏻🫶🏻
6️⃣Mocha☕️
呢杯Mocha系我钟意ge 咖啡味,咖啡味浓但唔苦亦唔酸,朱古力味亦刚刚好,好正😌😌
大家要好好珍惜依然可以pet friendly ge 餐厅🩷🩷