今日同主子系科学园行街,行到夜晚上openrice睇下有咩餐厅可以带主子去,比我揾到喺科学园有一间餐厅「Hunky Dory」可以带埋主子去嘅于是就去试下喇。环境方面有狗仔嘅可以坐室外,全间餐厅我谂可以坐50至60人左右,装修气氛好舒服好柔和,适合慢慢坐可以同朋友倾下计。职员服务好好,主动加水收碟,每逢上菜都会介绍呢个系咩菜式抵赞。食物方面黑松露汤黑松露好浓味系鲜打磨配橄榄油,仲有焗过嘅软法包,配埋一齐食好开胃。韩式炸鸡系六只鸡翼,炸粉好香脆鸡翼多肉汁,配埋韩式辣酱,仲有少量紫菜好味。西班牙红虾意粉西班牙红虾意粉虾肉系炸过好香有浓味嘅虾味,意粉方面能够挂汁,仲有有芦笋做配菜,执方面系虾汁配忌廉汁,有香浓虾尾。班尼迪蛋配牛油果呢间铺头班尼迪蛋有得转牛油果代替班戟,今次我就试咗牛油果喇,牛油果上面配有蛋,强汁香浓,亦有沙律菜配菜。牛油果鸡肉汉堡呢个汉堡好出色,第一够大个,第二面包又要用牛油焗香过,面包入面有牛油果、蕃茄、芝士同鸡肉汉堡扒,咬落十分多汁,配菜有薯条沙律菜,呢个十分推荐。mocha香浓嘅朱古力咖啡饮落去舒服,今日天气转冻呀饮杯热嘢不得了。总括:今餐食咗六百几蚊,我觉得性价比系超
于是就去试下喇。

食物方面

黑松露汤

韩式炸鸡

西班牙红虾意粉

班尼迪蛋配牛油果

牛油果鸡肉汉堡

mocha
香浓嘅朱古力咖啡饮落去舒服,今日天气转冻呀饮杯热嘢不得了。

总括:今餐食咗六百几蚊,我觉得性价比系超抵食,可以带埋主子去,食物质素高质,推介带埋主旨去科学园嘅朋友去呀。
2023-11-16