2022-12-06
🌺秘密花园牛角窝夫🥐-呢间位于朗豪坊嘅餐厅 本身以为系只系宜家好兴嘅salon cafe 二合一💇🏻♀️ 原来佢仲有正餐食 仲充满住少女心满满嘅打卡位😂 果然系闹市中嘅秘密花园 唔好畀佢型格科技感嘅门面呃到🙈-🥔牛油果酱芝士烧鸡焗薯 $68焗薯一啲都唔马虎 薯仔皮焗到好香但唔会难咬 薯仔质地都几绵滑😚 中间系流心嘅芝士再加上烧鸡同牛油果酱 咸咸香香但有牛油果中和番👍🏻 鸡肉几嫩 整体层次好丰富😉-🐟木盘西京烧三文鱼配沙律及牛角窝夫 $126Lunch set除咗有主食 仲有四分一件牛角窝夫 同沙律或者汤🍱 三文鱼鱼脂几香 口感偏扎实 餐厅仲配咗烤菜 淡淡嘅酱唔会太重口味😙 Lunch set仲有迷你牛角窝夫 系tiramisu口味 本身已经少少饱嘅我 食完即刻要加点一个🙈-🥐字治抹茶白朱古力牛角窝芙配雪糕 $68因为已经食咗tiramisu口味 所以就叫咗宇治抹茶味😚 牛角窝夫外脆内烟靭 保持咗牛角包嘅松软 同时亦都有窝夫嘅绵密口感😍 窝夫上面有一层好厚好绵密嘅忌廉 唔会太甜 配上抹茶粉 做到有少少大人向甜品回甘嘅效果😌 仲要配上雪糕同花花 衬返佢呢个咁梦幻嘅少女花园📸-☕️Dirty
🥔牛油果酱芝士烧鸡焗薯 $68
🐟木盘西京烧三文鱼配沙律及牛角窝夫 $126
🥐字治抹茶白朱古力牛角窝芙配雪糕 $68
☕️Dirty (跟餐 +$18)
咖啡好香 饮嘅时候已经闻到佢𠮶一层crema香气 佢系偏nutty嘅口味 唔会太重果酸味 慢慢睇住咖啡溶喺牛奶度 系一种好疗愈嘅感觉🥰
📍THE PONT
旺角亚皆老街8号朗豪坊2楼32、33、35-37号舖