2015-04-27
终于可以约到食饭了, 虽然还未齐人, 不过唔理LU, 照食左一餐再算了.今晚最后黎左新斗记食. 虽然今晚唔系食海鲜, 但点都叫D海鲜类既𩠌菜啦~~未齐人时, 叫左一个小食: 沙姜鸡脚都算几大只, 味道也唔错喔!齐人后就点菜, 食品都算上得快!招牌即烧乳猪忘记系要一个例牌, 定半只了, 总之每人都试到, 乳猪的确好新鲜, 热辣辣, 脆卜卜, 火喉又够! 果然系招牌菜.脆皮烧鹅呢个都好好味呀! 需然好高胆固朜, 好油, 但真系好好味~ 皮脆肉嫰~碧绿虾籽柚皮本人唔算太好, 所以冇试到, 不过听同事讲, 味道麻麻~~斑头腩两食 (清蒸及炒西兰花)唔识食鱼既我, 就系钟意食D啖啖肉既鱼, 斑腩就最啱我. 其实每次我黎食都会叫班腩两食~蛋白姜米蒜香蟹饭看似好靓, 但味道就好一般, 豉油皇银芽炒面靓叉烧肥瘦均匀, 好好味, 职员之前已经叫定我地落order, 否则会好快卖晒~~姜葱美国桶蚝煲又系我必食之选, 蚝又大只又入味!!!香煎莲藕饼呢个亦系做得好好食, 外层香脆可口, 入面有莲藕粒同猪肉混成既饼状去煎~
未齐人时, 叫左一个小食:
沙姜鸡脚
都算几大只, 味道也唔错喔!
齐人后就点菜, 食品都算上得快!
招牌即烧乳猪 忘记系要一个例牌, 定半只了, 总之每人都试到, 乳猪的确好新鲜, 热辣辣, 脆卜卜, 火喉又够! 果然系招牌菜.
脆皮烧鹅 呢个都好好味呀! 需然好高胆固朜, 好油, 但真系好好味~ 皮脆肉嫰~ 碧绿虾籽柚皮 本人唔算太好, 所以冇试到, 不过听同事讲, 味道麻麻~~
斑头腩两食 (清蒸及炒西兰花) 唔识食鱼既我, 就系钟意食D啖啖肉既鱼, 斑腩就最啱我. 其实每次我黎食都会叫班腩两食~
蛋白姜米蒜香蟹饭 看似好靓, 但味道就好一般,
豉油皇银芽炒面 靓叉烧 肥瘦均匀, 好好味, 职员之前已经叫定我地落order, 否则会好快卖晒~~
姜葱美国桶蚝煲 又系我必食之选, 蚝又大只又入味!!!
香煎莲藕饼 呢个亦系做得好好食, 外层香脆可口, 入面有莲藕粒同猪肉混成既饼状去煎~