2021-03-12 419 浏览
由于疫情关系,选择餐厅的时候都会考虑餐厅的卫生情况及室内的环境。所以今次我哋就去咗来佬餐馆用餐,因为佢地环境优雅精致,餐厅设计简约,坐得好舒适,同时,位同位之间的距离唔会好近,大家都可以保持距离安心咁食饭。今次Lunch我哋就叫咗佢哋经典美食,我试咗个「无骨海南鸡饭」,鸡肉当然已经去骨,肉质鲜味,嫩滑有弹性,鸡皮爽口唔会太肥。一上枱就闻到好香油饭味,油饭粒粒分明,带有油光,食落带有淡淡香料味。酱料方面,三色酱酸、甜、辣都有,恰到好处,配埋个鸡令人胃口大开!另一位朋友就叫咗「来佬汁炒河」,佢地个牛河超惹味,配埋个橙色的辣椒酱真系好夹,我既朋友好快就清哂个碟同辣酱。值得一提系佢地用咗餐厅秘制的「来佬汁」炒,听讲个汁用干瑶柱、蚝豉、大地鱼等海味,加上各种香料熬煮,有独特的咸甜味道,值得一试!另外仲叫咗「阔佬叉烧蛋饭」,听讲佢地既叉烧自家烤制,配上新鲜煎蛋同埋秘制酱汁及葱油,系午餐的一个好选择。

2021-03-03
  • 来佬汁炒河