2023-10-23
我细细个就嚟呢间餐厅食,每次跟屋企人都系嗌二人餐或者四人餐,都好食嘅,不过选择少有啲闷。呢间餐厅真系非常家庭式经营,灯光有啲暗,装修同埋服务梗系唔似高级餐厅咁样啦。啲屋企人冇嘢做会坐喺度睇电视,仲有时有讲有笑,所以好有街坊餐厅感觉。味道都几正宗,唯一唔正宗嘅就系个辣度可以畀你拣,拣唔辣都得 🤣。平时我都好钟意食印度菜,呢间餐厅嘅餐牌都有好多出面印度餐厅有嘅菜式。今日同男朋友去,终于可以试散叫。叫咗Chicken Tikka Masala, Lamb Korma, Naan, Rotti, Mango Lassi。最推介就系Chicken Tikka Masala,个鸡肉有炭香味,同个creamy嘅汁好夹。我才疏学浅唔识印度香料嘅名,唔识得详细啲形容。Lamb Korma个汁好味,可惜啲羊就细粒咗啲。不过印度菜最就要都系食个汁,冇所谓啦。个Naan同Rotti都系新鲜整,我钟意Naan多啲。埋单总共$199,我觉得平过出面嘅餐厅。
埋单总共$199,我觉得平过出面嘅餐厅。
Chicken Tikka Masala
Naan