2006-02-05
呢次带埋只兔公唻, 佢第一次唻表现得好好奇. 佢想知道, 呢间野点样咁吸引到狗老豆老母钟意唻食. 食客中多数系上年纪或一家大细而唻, 咁多只得我地呢情侣档. 我地可算系老牌食馆既稀客. 兔公觉得d野食份量几巨下, 可谓大件夹抵食. 眼见近食客都系食剩, 大都要揾个盒包番走, 连我地当晚都唔例外. 豆腐汤清甜, 好少食到大大旧既豆腐, 细食d斋食豆腐都可食饱. 传统既梅菜扣肉, 上时仲用紧兔公至钟意既绿豆青碗cover住, 伙记一拎开, 肉腾腾香味扑鼻而来, 非常间唔中食下d 肥肉还可以, 或者用佢d酱汁捞饭都唔错. 白切鸡大大旧啖啖肉, 仲系鸡背滑肉, 岩晒兔公. 皆因佢唔钟意食鸡胸. 呢餐百零蚊. 又食又拎. 可以再唻. 佢有地下同阁楼位, 下次定必坐楼上感受一下.