2023-01-27
老友知我钟意食蟹,就拣咗呢间出名食蟹的食肆叫我嚟试吓!⚡️姜葱炒中肉蟹($398)我就系为咗炒蟹而嚟,当然要叫这个signature dish先满足到我喇!肉蟹啖啖肉,唔错!⚡️金银蒜粉丝烧中蛏子 (小辣)($48/pc)中蛏子也颇大只,鲜甜同爽口!⚡️风味烧牛脷 (2串)(bb辣)($52)牛脷几厚身,孜然味颇重。⚡️风味烧羊肉(2串) (小辣)($58)唔太酥,羊肉几腍!⚡️日式烧鲜白鳝串(走辣)($78)味道可以,如果外皮可以烧得更香脆就更好!凡同枱食客人均每位消费满$150, 即可用1蚊食到餐厅嘅招牌鸡煲 / 花胶鸡汤 /椰子鸡汤。我哋梗系唔执输,要了⚡️1蚊花胶鸡!有半只鸡系汤入面,汤好鲜甜,鸡肉都ok!只需加1蚊,真系抵到烂!😄😄今晚最惊喜系个⚡️砂锅粥($38),比我想像中𠮶size 大,粥底几绵。我哋加咗⚡️田鸡一只($68)同⚡️鲍鱼两只($68),𠮶粥底加添了鲜甜味!餐厅仲送了一个小食 - ⚡️川辣鸡翼尖,辣辣哋,送酒一流!
我就系为咗炒蟹而嚟,当然要叫这个signature dish先满足到我喇!肉蟹啖啖肉,唔错! ⚡️金银蒜粉丝烧中蛏子 (小辣)($48/pc)
中蛏子也颇大只,鲜甜同爽口! ⚡️风味烧牛脷 (2串)(bb辣)($52)
牛脷几厚身,孜然味颇重。 ⚡️风味烧羊肉(2串) (小辣)($58)
唔太酥,羊肉几腍! ⚡️日式烧鲜白鳝串(走辣)($78)
味道可以,如果外皮可以烧得更香脆就更好! 凡同枱食客人均每位消费满$150, 即可用1蚊食到餐厅嘅招牌 鸡煲 / 花胶鸡汤 /椰子鸡汤。我哋梗系唔执输,要了⚡️1蚊花胶鸡!有半只鸡系汤入面,汤好鲜甜,鸡肉都ok!只需加1蚊,真系抵到烂!😄😄 今晚最惊喜系个⚡️砂锅粥($38),比我想像中𠮶size 大,粥底几绵。我哋加咗⚡️田鸡一只($68)同⚡️鲍鱼两只($68),𠮶粥底加添了鲜甜味! 餐厅仲送了一个小食 - ⚡️川辣鸡翼尖,辣辣哋,送酒一流!