2023-06-12 214 浏览
一家四口出左去游车河,游游下去到新田一带,谂住呢头都无咩野食,上网一揾原来附近有间广东名门,随即我地就过去一试究竟。到左场之后(免费泊车),店员悉心带位,跟住经理就亲自招呼,服务一流,期间向我方推荐深海龙趸。小弟听到口水都流埋,可惜父母二人不爱吃鱼,于是又变回叫小菜。点菜后,饮啖靓茶闲聊片刻,随即先黎招牌菜:明炉烧鹅(半只),烧鹅皮脆肉嫩,油脂肥美,再点上乌梅子酱,食落更加惹味~其他菜式都跟住烧鹅一齐送左上黎。上菜速度好快,我地分别点左椒盐骨,香口,份量够,送啤酒一流选择。西兰花虾球,呢味菜整得相当出色,炒制时间掌握得岩岩好,西兰花唔会炒得过生式者过熟。而虾球更加用上靓货,一食落口就知质素同坊间既分别,呢味菜小弟推介的!最后叫返一个姜葱鱼云煲,补偿一下我无龙趸食,鱼云煲就比较平淡,但份量足,而且上台热辣辣出哂烟,都有诚意。风卷残云一番,碟上美食都俾我地一扫而空,店员再细心为我地送上水果解腻。坐多一阵见到店员准备打烊,我地都识趣随即埋单走人。总括,广东名门待客服务优质,出品亦都高质,小弟相信自己会翻兜再食,看官们都不妨到场一试评下分。